12. juli 2019 0 Comments Datamaskiner

Uoriginale vs. Originale blekkpatroner

Det har lenge vært stor diskusjon om man bør bruke originale eller uoriginale blekkpatroner. Til tross for alle artiklene som er skrevet om dette, er det fortsatt mange forbrukere som ikke vet hva de bør velge. Vi har derfor laget en enkel guide som tar for seg noe av det viktigste du trenger å vite om Uoriginale og Originale blekkpatroner.

Uoriginale blekkpatroner

Uoriginale blekkpatroner er rett og slett en kopi av de originale blekkpatronene laget av en tredjeperson. Hundrevis av selskaper lager disse blekkpatronene.

Den største fordelen med uoriginale blekkpatroner er den lave prisen. Generelt sett er uoriginale blekkpatroner 40 – 90% billigere enn originale blekkpatroner. I de fleste tilfeller vil også uoriginale blekkpatroner inneholde mer blekk en originale blekkpatroner. Bildekvaliteten på utskrifter er også svært høy. En typisk forbruker vil i de fleste tilfeller ikke kunne se noe forskjell mellom uoriginalt og originalt blekk. Dette er tilfellet så lenge de uoriginale blekkpatronene er av høy kvalitet.

De største bekymringene med å kjøpe uoriginale blekkpatroner er kvaliteten, og om blekkpatronene er kompatible med printeren. Vanlige problemer med uoriginale blekkpatroner er lekkasje eller tetting av skrivehodet. Mange produsenter av printere støtter ikke bruk av uoriginalt blekk, så hvis noe går galt kan du miste garantien.

Originale blekkpatroner

Originale blekkpatroner er også veldig populære hos forbrukere. Disse blekkpatronene koster som regel mer. Men er laget spesifikt til merket og modellen til printeren din. På denne måten vet du at blekkpatronene du kjøper er kompatible med printeren, og produserer utskrifter av høy kvalitet. Mange forbrukere liker å ha denne tryggheten og foretrekker derfor originale blekkpatroner. Kjente produsenter av blekkpatroner er HP, Epson, Canon og Brother.

Originale blekkpatroner er ditt beste valg hvis du ønsker å være på den trygge siden. Du vil på denne måten ha kompatible blekkpatroner, og vil beholde garantien på printeren hvis noe skulle gå galt.


Share: