24. oktober 2020 0 Comments Mobiler

Slik finner du nyheter på mobilen – på en smart måte

De tradisjonelle papiravisene sliter i 2020, og det er ikke rart med tanke på at vi lever i en digital verden der papir på mange måter er håpløst gammeldags. Samtidig handler ikke nyheter og media bare om lynraske nyhetsvarsel og forsider som oppdateres hvert sekund. Det gjelder også når du leser og ser på nyheter på mobilen.

Vær klar over at algoritmene påvirker hva du ser på sosiale medier

Det er mange nordmenn som finner nyheter via sosiale medier, uansett om det er Facebook, LinkedIn eller Snapchat. På en måte er det bra at nyhetsmediene møter leserne og seerne sine i kanalene der de er, og det gjelder selvfølgelig særlig det yngre publikum.

Samtidig kan det være svært alvorlig at sosiale medier som Facebook styrer hvilke nyheter som en enkelt bruker får presentert på mobilen. Algoritmene som styrer hvilket innhold som presenteres vil tilpasse innholdet til brukerens interesser og preferanser, noe som legger til rette for et relativt begrenset utvalg som bare forsterker brukerens eksisterende meninger.

Besøk nettaviser direkte – og bruk flere kilder

En nettavis kan selvfølgelig også skreddersy innhold til enkeltbrukere, men det er ikke spesielt vanlig. Det bør også bety at det er mulig å få et mer komplett bilde av forskjellige saker ved å helt enkelt besøke de større nyhetskildene direkte, istedenfor å stole på at sosiale medier skal velge ut riktige og viktige saker.

Dessuten kan det kanskje være på sin plass å skru av, eller i hvert fall begrense, nyhetsappenes konstante varslinger om siste nytt, og heller prioritere å gå i dybden i interessante og viktige saker. Det er faktisk mulig å bruke mobilen til å lese og forstå alle detaljene i viktige saker. Husk på at du har tilgang til en hel verden av nyheter og oppslagsverk, du må bare velge å faktisk bruke de tilgjengelige kildene aktivt.


Share: