23. april 2019 0 Comments Uncategorized

Overmadrassene i 140×200 cm størrelse

En velfungerende overmadrass vil sikre en god komfort og unngå slitasje på sengen din. Du kan selv finjustere hvor hard eller myk sengen skal være når du velger overmadrassen. De fleste kjøper 140×200 cm overmadrass, idet dette er den mest alminnelige varianten man kan gå for. Det gjør det enklere å finne egenskaper best egnet for en selv, da utvalget for denne type størrelsen er svært omfattende.

Lateks

Når man skal velge overmadrass så kan det noen ganger være vanskelig å finne riktig type. Skal man ha en fast overmadrass eller en bløtere modell? Lateks overmadrasser har hatt en svært stigende etterspørsel de siste årene, idet modellen byr på mange unike egenskaper. Først og fremst så gir den god komfort og støtte til kroppen din. Den har en tilpasningsevne som gjør at materialet former seg etter kroppen din. Ikke minst så er den både allergi- og miljøvennlig. Dette er en av de største grunnene til at den har blitt svært populær, i og med at bæredyktighet har vært en stor trendsetter på hele detaljmarkedet.

Memory skum

Memory skum er kanskje den mest ettertraktede overmadrass typen. Madrassen er laget av et mykt materiale og former seg også etter kroppen din. Dette skyldes av at kroppstemperaturen påvirker madrassen sin tilpasningsevne. Materialet synker ned på de ulike trykkpunktene slik som skuldrene, korsryggen og nakken. Dette er en god type dersom man sliter med for eksempel ryggproblemer. Ikke minst så kommer memory skum – så vel som lateks – i størrelsen 140×200 cm de fleste steder.

 

Hva skal man velge?

De to overmadrassene gir ulike typer søvnopplevelser. Memory skum reagerer primært på varme og er et mykere materiale. Lateks gir en jevnere overflate og har et fastere materiale. Så hva skal man så velge? Her kommer det helt an på egen smak og behag. Et godt tips er å dra i fysisk butikk og teste ut de ulike typene.


Share: