12. juli 2020 0 Comments Gadgets

Mange nordmenn er interessert i vin, og med en voksende vininteresse følger også et stadig større utvalg av tilbehør til vin. Det er kanskje noen som tenker at vin er en dyr hobby, men det trenger ikke å være slik. Det finnes mye kvalitetsvin i moderate prisklasser, og tilbehøret trenger heller ikke koste en formue.

Spennende og smarte tilbehør til vin

Vinglass er selvfølgelig obligatorisk for alle som drikker vin, men det er mange som bare slenger dem inn i oppvaskmaskinen og ikke gjør noe mer. Det kan selvfølgelig være nok i mange sammenhenger, men ta gjerne en titt på det tilgjengelige utvalget av glassrensere, mikrofiberkluter og mye mer. I tillegg finnes det mange smarte tilbehør til rengjøring av karafler, noe som virkelig kan være vanskelig med en vanlig oppvaskbørste. På www.wineandbarrels.no er det mulig å finne flere børster som er spesielt tilpasset å nå alle områder av karaffelen, men dessuten er det mulig å benytte spesielle såkalte «vaskekuler» i keramikk – som kan benyttes ved mer grundig vask av karafler.

Kjøling av vin er en helt egen kategori av tilbehør, men når vinen vel er temperert og skal serveres finnes det mange smarte dingser i tillegg til den klassiske flaskeåpneren. Forskjellige former for helletuter og en såkalt «wine saver» kan være rimelig investering. Med en wine saver er det mulig å lage et vakuum i flasken etter åpning, og på den siden gi vinen litt lengre levetid. En slik dings trenger ikke å koste mer enn noen hundrelapper, og hvis den betyr at det er mulig å få noen flere glass ut av en flaske så kan den kostnaden raskt være spart inn.

En vintermometer kan også være et rimelig tilbehør, som kan være ekstra praktisk hvis man ikke har kjølemuligheter med innebygget eksakt temperaturmåling. Da er det faktisk mulig å teste seg fram til en god drikketemperatur med kjøleskapets forskjellige soner.


Share: