19. februar 2024 0 Comments Diverse

Lag et virkelig smart hjemmekontor med noen få enkle og rimelige grep

I det moderne arbeidslivet er det mange arbeidstakere som etterspør hjemmekontor én eller flere dager i uken. En slik løsning har selvfølgelig både fordeler og ulemper, men bruk av hjemmekontor kan definitivt bidra til å skape en bedre balanse mellom jobb og fritid – forutsatt at man klarer å trekke en tydelig grense mellom arbeidstid og ledig tid. I den forbindelse kan det også være smart å skape tydelige fysiske grenser mellom hjemmekontoret og resten av boligen.

Overflater som gir deg følelsen av å være «på kontoret»

Hvis du har som mål at det å være på hjemmekontor skal være en annen opplevelse enn å sitte i sofaen i egen stue, kan det være smart å prøve å lage tydelige skiller og kontraster allerede i overflatene i rommet der du har hjemmekontoret ditt. Det kan være nok å male veggene i en kontrasterende farge, men akustikkplater kan også være et smart alternativ. Slike plater er et flott designelement i seg selv, men i tillegg kan de da også bidra til lyddemping som skaper et roligere hjemmekontor.

God belysning har mye å si når det gjelder design av et hjemmekontor. Riktig allmennbelysning, tilpasset arbeidslys og god tilgang til sollys handler ikke bare om å skape en hyggelig arbeidsdag, det er viktige faktorer i et godt og ergonomisk riktig arbeidsmiljø.

Skjermløsninger og en fleksibel arbeidsstasjon

For de aller, aller fleste vil hjemmekontor bety arbeid foran store og små skjermer, og da er valg av skjerm også utrolig viktig. I dag finnes det mange rimelige store skjermer, og svært brede skjermer er et godt alternativ til løsninger med flere skjermer. I tillegg kan buede skjermer være et godt alternativ, særlig når det gjelder svært store og brede skjermer. Det kan også lønne seg å bruke tid på å sette seg godt inn i ulike alternativer når det gjelder for eksempel oppløsning, lysstyrke og ekstrafunksjoner. For eksempel kan enkel dokking med bare én ledning for både skjerm og strømforsyning være smart.

Selv på et lite hjemmekontor kan det være aktuelt å legge til rette for en arbeidsstasjon med fleksible muligheter for ulike sitteposisjoner. Et arbeidsbord med hev- og senkmulighet er åpenbart en stor fordel, da det også legger til rette for at du kan arbeide stående deler av arbeidsdagen. Samtidig bør stolen du bruker også være av god kvalitet, med ergonomiske løsninger og tilpasningsmuligheter som lar deg endre sittestilling i løpet av arbeidsdagen.


Share: