22. oktober 2020 0 Comments Elektronikk

Kjøleskap – det er mye å velge mellom på markedet

Et kjøleskap er virkelig ikke bare et kjøleskap, det finnes bokstavelig talt hundrevis å velge mellom. Pris og verdi for pengene er selvfølgelig avgjørende for de aller fleste, men hvilke andre faktorer er særlig viktige når du vurderer et nytt kjøleskap?

Tenk utenfor boksen når det gjelder type skap

Det er mange som kjøper kjøleskap uten å tenke noe særlig over hvilken modell som passer best i det egne hjemmet. Enten går man for standardmodellen som kjøkkenprodusenten allerede har valgt ut, eller så kjøper man et enkelt skap som er på tilbud akkurat den uken.

Det kan være smartere å begynne med å virkelig sette seg inn i utvalget som finnes på markedet, finn ditt nye kjøleskap her, og heller snevre inn aktuelle kandidater etter hvert. Er det for eksempel virkelig nødvendig med fryser i skapet som er plassert på kjøkkenet? I noen tilfeller er det selvfølgelig praktisk med enkel tilgang til frysevarer, men kanskje kan det fungere like godt med en fryseboks i et annet rom.

Større kjøleskap har noen ganger innebygget vanndispenser og isbitmaskin, det er lett å sette pris på i hverdagen. Dessuten finnes det kjøleskap som virkelig snur alt på hodet, for eksempel i form av en kjøleskuff som trekkes ut på samme måte som en vanlig kjøkkenskuff.

Innebygget eller ikke?

Det blir alt mer vanlig med integrerte hvitevarer, det gjelder både kjøleskap, frysere, komfyrer og andre kjøkkenapparater. Når det gjelder kokeplater og komfyrer har det åpne fordeler, det er for eksempel mulig å plassere komfyren i en mer arbeidsvennlig høyde. Dessuten kan det være enklere å holde det rent rundt en innebygget koketopp.

Når det gjelder kjøleskap og frysere handler det hovedsakelig om estetikk. På noen kjøkken passer et frittstående kjøleskap godt inn som et avbrekk fra innredningen, på andre kjøkken skaper en integrert løsning mer ro og kontinuitet.


Share: