11. februar 2020 0 Comments Elektronikk

Ikke gjør disse belysningstabbene

Skal du pusse opp eller innrede en bolig, er det mange detaljer du må tenke igjennom, og en av de aller viktigste er belysning. God belysning kan gi selv en middelmådig bolig et rålekkert preg, mens et påkostet hjem fort kan bli middelmådig hvis belysningen er dårlig. Styr derfor unna disse tabbene:

Ukritisk mikse varmt og kaldt lys

Husk at lys kommer i mange farger. Vær forsiktig med å blande varmt gult lys i samme rom som et som er kaldt og hvitt. Hvis du ønsker mulighet for begge deler i ett rom, finnes det heldigvis LED-lys som kan dimmes fra kaldt til varmt lys (dimtone). Bestill online på lampedirekte.no.

Plassere downlights midt i taket

Er det ett sted du ikke behøver belysning, er det rett ned i gulvet. LED spots bør ideelt sett rettes slik at de belyser veggen, bilder, planter, dekorasjon eller lignende. I tillegg er kjøkkenbenken et godt eksempel på en arbeidsflate hvor du trenger rikelig med lys.

Plassere lysbryterne på feil sted

Før du installerer lysene, gå gjennom boligen og simuler ditt eget bevegelsesmønster så du vet akkurat hvor det er mest bekvemt å ha lysbryterne. I rom du går igjennom, slik som i gangen, er det praktisk å ha lysbryter i begge ender. Du kommer heller ikke til å angre om du har en ekstra lysbryter du kan nå fra senga. 

Å belage seg på kun én lyskilde

I et oppholdsrom trenger du som regel lys til mer enn bare én ting, og det vil ikke være tilstrekkelig med bare en taklampe. Ta derfor også utgangspunkt i å belyse objekter i rommet samt aktivitetene som vil finne sted der. Og avslutningsvis, ikke glem muligheten for å utstyre taket med nedfôret himling hvor du på innsiden installerer en LED-stripe. Dette slår sjelden feil og gir meget stilig indirekte belysning i rommet.


Share: