28. desember 2019 0 Comments Elektronikk

Hvordan ser fremtiden til innbruddsalarmer og alarmtjenester ut?

Norge er et av de landene i Europa som har høyest dekning når det gjelder innbruddsalarm, men markedet er fortsatt dominert av de litt gammeldagse store aktørene som tilbyr produkter som er tett knyttet opp mot selskapets alarmtjenester.

Samtidig lanseres det alt flere smarte løsninger for både innbruddsalarm og varsling ved for eksempel brann eller vannskade. Disse systemene er ofte mer integrert med mobile løsninger, og kommer dessuten med lavere månedskostnader sammenlignet med de klassiske alarmsystemene.

Personlige løsninger eller tjenester fra gigantene?

Det finnes i dag mange ulike tekniske plattformer for boligsikring på markedet, og det bør ikke være noe problem å finne en løsning som passer inn i boligen. Samtidig handler det mer og mer om veivalg i forhold til hvorvidt man ønsker å ha egen kontroll over systemet sitt, eller overlate alt til et alarmselskap.

Det finnes selvfølgelig både fordeler og ulemper uansett hva man velger, men på sikt bør det være rom for at markedet for innbruddsalarmer og boligsikring åpnes opp for mer konkurranse. Det betyr også at forbrukeren sannsynligvis i større grad enn i dag vil eie sitt eget utstyr, og så kanskje velge tilkobling til alarmstasjon når det er nødvendig.

Husk på personvern og løsninger fra kvalitetsleverandører

Det finnes en mengde billige løsninger, spesielt i forhold til kameraer, der produsenten som står bak er ukjent. Det kan fremstå som en billig inngangsbillett til det såkalte smarte hjemmet, men kostnaden målt i personvern kan være høy. Derfor kan det definitivt være lurt å velge en leverandør som i hvert fall er relativt etablert, og kan tilby noen form for løsninger i forhold til personvern og kontroll over egne data.

En ekstra fordel med å velge en etablert leverandør er at du kan være rimelig sikker på at det faktisk finnes støtte, apper og så videre også noen år fram i tid.


Share: