10. mars 2022 0 Comments Uncategorized

Hvor viktig er havmiljøet?

På mange måter er det et retorisk spørsmål, for det er ingen tvil om hvor viktig havet er for oss. Det er det flere grunner til, og vi bør gjøre alt som er mulig for å sikre at havet er så rent og miljøvennlig som mulig. Det legger et stort ansvar på de som faktisk bestemmer, og som jobber i havet. Da tenker vi naturlig nok på store skip, oljeselskap og lignende. Når det gjelder olje så er det mange reguleringer på plass for å passe på at alt er som det skal, og det samme gjelder for skipene.

Et problem mange ikke kjenner til er ballastvann. Det er noe store skip tar inn for å opprettholde bedre stabilitet. Problemet er bare at om de tar inn vannet i Norge, så er det stor sannsynlig for at det blir omplassert i et annet område i verden, som ikke har et lignende økosystem for å ta i mot vannet. Store mengder med sjøvann blir forflyttet, og organismer blir flyttet til områder som ikke passer for det. Det kan føre til uante konsekvenser, og derfor er det viktig at skipene som tar inn vann har et godt rensesystem.

Og det er noe som et selskap som heter Ballast Water Management har jobbet veldig godt med. Der ar de kommet med løsninger for skip som ikke bruker UV, kjemikalier eller filter. Det er rett og slett grønn teknologi, slik at skipene som bruker ballastvann kan gjøre det på en god og miljøvennlig måte.

Dette er noe som fungerer for alle temperaturer og alle typer av vann over hele verden. Det er et selskap som opererer verden over, så om dette er noe som er aktuelt for deg, så anbefaler vi at du tar en titt på det. Da kan du få mer informasjon, og er et steg nærmere rent og miljøvennlig havvann!


Share: