6. desember 2021 0 Comments Gadgets

Har du klart å løse Rubiks kube?

ANNONSE

Om du har klart det så gratulerer vi deg. Er du sikker på at det var ren dyktighet og beregning, eller var det litt hell involvert. Og tok det deg veldig lang tid? For de fleste gjør det det, spesielt om det er snakk om den første kuben som de har løst. Og det er jo ikke så rart, fordi Rubiks kube er faktisk ganske vanskelig å løse, og det er derfor mange av dem finnes gjemt bort i skuffer eller andre diffuse steder i hjemmet. Men det ville jo vært litt gøy om man faktisk kunne klart å løse en, altså på noen få minutter?

Først er det jo greit å ha en kube, og om du har en hjemme, men som du ikke har brukt på flere år, så kan det være fornuftig å kjøpe en ny. Og Rubiks kube får du hos mastercubestore.no, en av de typene av butikker som du kanskje ikke visste eksisterte, men som gjør det enda mer interessant av den grunn. I det hele tatt så er det gøy å ta en titt innom bare for å se hva som finnes, og hva man faktisk har muligheten til å kjøpe. Det er sannsynlig at du kommer til å bli fristet, kanskje ikke av selve produktet, men av utfordringen som en Rubiks kube presenterer. Og det er definitivt ikke mangel på kuber, både av den tradisjonelle sorten, men også av andre, med uvanlige former og som kommer i forskjellige modeller.

Vil du få hjelp med løsningen?

Det å drive med en Rubiks kube er fullt mulig, det er ikke vanskelig å løse sånn sett. Men det er visse bevegelser og handlinger du må foreta for at den skal kunne løses på en fornuftig måte, og raskt nok. Det som er greia med en Rubiks kube er at den ikke nødvendigvis løses bare ved at du vrir nok ganger på den. Den har et system installert i seg, og uten å vite hvordan det ser ut, så blir det faktisk vanskelig å vite hvordan man skal løse den. Øvelse gjør som kjent mønster, men det er ikke uvanlig at folk ikke tenker så mye på bevegelsene de gjør. Bare at de vrir for å se om den løses til slutt.

Det er ikke akkurat den mest effektive måten å gjøre det på, og for å illustrere det poenget så kan du ta en titt på løsningsseksjonen hos Mastercubestore. Der forteller de deg på en enkel og effektiv måte hvordan du løser en Rubiks kube. Du kan lese tekstene, eller så kan du se video.

Følger du instruksjonene så kommer du etter hvert til å lære deg hvordan den løses, men så kan du jo bryne deg på andre utfordringer. For en standard Rubiks kube er på 3×3, men det finnes varianter som er på 10×10 for eksempel. Det er naturlig at det er mye vanskeligere, men det kan jo bli gøy å lære seg. Og definitivt noe å skryte av også!


Share: