25. juni 2022 0 Comments Spare penger

En god måte å spare penger på

Reklam

Vi skal i denne artikkelen snakke om lån av penger, og hvordan det kan være fordelaktig for deg. Det er klart, det virker kanskje litt selvmotsigende at man kan spare penger ved å låne penger, men det er en solid logikk i det, og en som du gjerne bør lese videre om. Dette forutsetter naturligvis at du allerede har et lån, eller flere smålån, som du betaler tilbake. Det innebærer at du for eksempel har flere renter du må betale i måneden, noe som koster mye mer enn du sannsynligvis tror. Det kan også innebære at du har et boliglån, hvor du kanskje ikke er helt fornøyd med vilkårene dine, og vil se om du kan få noe nytt.

Det er nemlig dette vi snakker om, at du kan refinansiere lån. Om du ikke helt vet hva det betyr, så er det noe så enkelt som at du betaler dine opprinnelige lån, med et nytt lån. Målet er at det nye lånet har bedre vilkår enn de tidligere lånene dine, at renten er bedre, slik at du betaler mindre per måned. Dermed sparer du mye penger. For selv om selve lånesummen skal betales fullt ut, så er det alltid variasjoner når det kommer til renten. Og det er den du bør forsøke å påvirke så mye som mulig. Det kan være flere tusen kroner å spare i året på det, og derfor er det veldig mange som velger refinansiering.

Hvordan du kan gjøre det

Det er mange måter å gjøre det på, som sagt så kan du søke lån hos din vanlige bank. Men om du ikke får hjelp der, så kan du også ta en titt på lenken vår. Der vil du nemlig komme til Swiftbanker, som er en tjeneste som hjelper deg med å finne gode lånetilbud. De tilbyr ikke lånene selv, men heller presenterer deg med alternativ, som du deretter bestemmer selv for hva du vil gjøre.

Om du vil refinansiere lån er det mange ting å tenke på. EN ting er den nye kostnaden du får, i forhold til den du har i dag. Ved hjelp av kun én søknad, formidler og innhenter Swiftbanker lånetilbud hos mange ulike långivere. Den nominelle renten varierer fra 6,39% til 21,95%, og den effektive renten kan fås fra 6,81% til 24,4%. Det er ikke sikkert du trenger så mange penger, men hvis du for eksempel vil låne 150 000 kroner med en effektiv rente på 13,2% over 10 år, så blir kostnaden på lånet 112 573 kroner. Totalt blir det altså 262 573 kroner.

Dette er bare et eksempel, og det finnes kalkulator du kan bruke på sidene for å se an kostnaden din. Du kan også bestemme deg for å takke nei til ethvert tilbud om du ikke føler det er tilfredsstillende. Det er opp til deg, men da har du i det minste alternativ og en logisk metode for å spare penger. Utforsk alternativene dine, og se an hva som er best for deg og din private økonomi.


Share: