25. oktober 2020 0 Comments Uncategorized

Det er mulig å spare penger på reservedeler til bil

Biler varer ikke evig, og alle biler trenger jevnlig vedlikehold og service for å være trygge å kjøre. Den sterke veksten i andel elbiler gjør kanskje at behovet for klassiske jobber som skifte av registerreim synker, men det vil alltid være behov for reservedeler til bil. Elbiler har for eksempel ofte utfordringer med rustne bremser, i og med at de er i lite bruk når bilen bremser med motoren.

Hvorfor koster reservedeler så mye på verkstedet?

Bilverksteder har selvfølgelig en rekke kostnader som må dekkes inn, samtidig som eierne ønsker noe overskudd. Det betyr igjen at verkstedet tar betalt både for tiden som legges ned og vanligvis et relativt betydelig påslag på delene som benyttes.

Når man kjøper autodeler på nett så vil prisforskjellen ofte være svært stor sammenlignet med prisen man får oppgitt fra verkstedet, samtidig som man selvfølgelig må ta høyde for prisen for jobben. Det er ikke alle verksteder som aksepterer at man tar med egne deler, men hvis man finner et verksted som gjør det så er det definitivt mye penger å spare. Det best mulige senarioet er selvfølgelig at man er trygg på å gjøre jobben selv, da blir det et helt annet regnestykke.

Pass på kvaliteten

Ved kjøp av reservedeler på nett så har man et litt større ansvar for å sjekke at kvaliteten er akseptabel. Så lenge man benytter seriøse og etablerte forhandlere skal det likevel sjelden være en utfordring. Det er viktig å huske på at det ikke er nødvendig å benytte seg av originaldeler fra produsenten, så lenge som delene tilsvarer originaldeler når det gjelder kvalitet.

Reservedeler av dårlig kvalitet kan både være trafikkfarlige og skape situasjoner der det oppstår behov for kostbare reparasjoner i etterkant. Derfor er det lurt å velge en seriøs leverandør som går god for kvaliteten og har fokus på det skandinaviske markedet.


Share: