22. januar 2023 0 Comments Diverse

Analogt til digitalt – tradisjonelle verktøy i en digital verden

Verktøy er per definisjon praktiske ting, som ikke kan gjenskapes i en rent «digital» form. Det er ikke mulig å flytte verken sag eller hammer til den såkalte skyen, men noen verktøy har selvfølgelig dratt nytte av digitalisering. Hvis du ser nærmere på en kapp og gjærsag test, vil du se at flere alternativer har funksjoner basert på laser.

Test kapp og gjærsag som eksempel

Når vi ser på en kappsag test, er de aller fleste alternativene basert på den samme funksjonaliteten, med små forskjeller når det gjelder selve konstruksjonen med motor, sagblad, støttearmer og lignende. Det er likevel noe som virkelig utmerker de mer avanserte maskinene i en kapp og gjærsag-test – det er laser for økt nøyaktighet.

Denne funksjonen med laser er like enkelt som den er genial, da den helt enkelt sender en laserstråle parallelt med maskinens sagblad. Det betyr altså at du umiddelbart kan se hvor sagen vil kappe, og det er enkelt å tilpasse materialet slik at det kappes på nøyaktig riktig sted.

Digitale skyvelærer, vater, avstandsmålere og mye mer

Håndverktøy for privatbruk digitaliseres på forskjellige områder, for eksempel når det gjelder motorstyring. Samtidig er det kanskje ikke veldig merkbart for sluttbrukeren, særlig sammenlignet med måleløsninger. Det gjelder for eksempel skyvelærer med digital skjerm, som gjør det enklere å lese av måleverdiene sammenlignet med de analoge alternativene.

Avstandsmålere basert på lasere har blitt alt mer populære, og slikt tilbehør kan spare både takstmenn og håndverkere for svært mye tid. Hobbybrukere kan også ha stor nytte av slikt utstyr, sammen med laserbaserte vater og andre multiverktøy som gjør korrekte målinger og konstruksjon til en lek.

Helt til slutt er selvfølgelig tegneprogrammer og apper et svært gunstig verktøy også for hobbybrukere. Du skal ikke undervurdere hvor praktisk det er å kunne tegne opp og modellere både store og små konstruksjoner digitalt, lenge før du slår i den første spikeren.


Share: