2. desember 2019 0 Comments Elektronikk

5 måter å spare 10 000 kroner raskt

Å ha penger i bakhånd kan være en stor hjelp når du står overfor tøffe tider. Selv om du ikke har spart mye, hjelper hver krone. Hvis du står overfor et fjell av gjeld og trenger å utvikle en plan for å grave deg ut av den, anbefaler noen finanseksperter først å spare opp 10 000 kroner på en nødkonto og deretter fokusere på å betale ned all gjeld. Men hvordan sparer du så mye penger når du drukner i regninger og lever fra lønnsslipp-til-lønnsslipp? Vi viser deg hvordan.

Her er fem måter du kan spare 10 000 kroner raskt

1. Bruk kontanter i stedet for kreditt

Å betale for varer med kredittkort gjør det bare for enkelt å bruke for mye. Når du sveiper med et kort, føler du ikke virkningen (i det minste ikke med en gang) av hvor mye du bruker. Når du har kontanter i hånden, kan du imidlertid se og føle at pengene forlater hånden. Følgelig vil instinktet ditt sannsynligvis bruke så lite som mulig.

2. Kutt ned måltidene ute

Selv om det å spise ute sparer deg for tid, sparer det ikke penger. Gjør en innsats for å tilberede måltider hjemme slik at du ikke blir fristet til å spise ute hver dag.

3. Avbryt abonnementer

Ta deg tid til å gå gjennom alle abonnementene du har. Det kan være for magasiner, streaming-videoer eller andre abonnementer. Fjern tjenester du knapt bruker. Det gir ikke mening å betale for en tjeneste du ikke bruker. Disse pengene vil være til bedre nytte på sparekontoen din.

4. Få en ekstrainntekt

Bruk fritiden til å tjene ekstra penger. Finn deg en ekstrajobb som du enten kan utføre hjemmefra eller som har arbeidstider som ikke kolliderer med dagjobben din.

5. Forhandle renter og gebyrer

En annen rask måte å spare penger som du kan sette av til sparing på, er å forhandle om gjelden din. Noen månedlige utgifter du kanskje bør se nærmere på er bankgebyrer og kredittkortrenter. Ta en prat med långiver og se om det er noe å gå på når det gjelder rentenivå. Kan du få regningene elektronisk slik at du sparer gebyrer?

I noen tilfeller kan de være lønnsomt å samle alt i ett lån i stedet for å ha mange små lån. Da kan du for eksempel sjekke ut *primebanks.org.

*Nom. rente 12,76 %, eff. rente 14,14 %, 170 000 kr o/10 år, kostnad 137 463 kr, totalt 307 463 kr.


Share: